A MEGDAN Népi Egyesületet a macedóniai Bogdanciban alapították 2010-ben. Céljuk bemutatni Macedónia népzenéjét, néptáncát és népviseleteit egyedi, művészi módon.
Az egyesületet több, mint 100 tag alkotja, 4 csoportra osztva. A vezetőjük Petar Stojcevski, etnológus, aki egyben az egyesület elnöke és művészeti vezetője. Az egyesületnek saját zenekara van, professzionális, művészeti akadémián képzett zenészekkel.
Fennállása óta az egyesület számos kiemelkedő eredményt ért el a hazai, valamint a nemzetközi néptáncfesztiválok során is.
Az egyesület repertoárja főleg Bojimija területéről mutat be táncokat, de Macedónia többi területét is lefedi. A táncaikat elegáns mozdulatok jellemzik, izgalmas ritmusokkal és érzelmekkel, amik hatására mindenki kap egy kicsit Macedónia “lelkéből”.
“Ehhez a népi egyveleghez hozzájárul a macedóniai néptáncok, népdalok, népzenék, hangszerek, viseletek szépsége, a táncosok tehetsége, valamint a csodás koreográfiák is.”- így vélekednek arról az értékről, amit elhoznak hozzánk a fesztivál keretében és aminek a megőrzésén munkálkodnak ők nap, mint nap.