A táncegyüttesnek 30 – 35 tagja van, zömében középiskolások, egyetemisták, és dolgozó fiatalok is. Hetente háromszor tartanak próbát. Az elmúlt időszakban együttesünk a Központ népszerűségét és színvonalát öregbítette sikeres fellépéseivel.

A csoport 2013-ban megszerezte kilencedik alkalommal is a „Kiválóan Minősült” címet, a Martin György Néptáncszövetség által szervezett országos minősítő versenyen. A Vajdasági Zenei Szövetség fesztiválján 2002-ben Arany plakettel jutalmazták. 2003-ban, 2005-ben és 2007-ben a Szegeden megtartott Martin Fesztiválon Nívódíjban részesült az együttes.

A 2014-es Fölszállott a páva című népzenei és néptánc-tehetségkutató verseny néptáncegyüttes kategória győztese.

Tagjai Vajdaságszerte foglalkoznak más együttesek vezetésével, és a Központon belül is ők foglalkoznak a szakosztály fiatalabb csoportjaival.

Az együttes elérte azt a szintet, hogy magasabb körökben is megmérettessen. Szeretne minden versenyre, fesztiválra eljutni, amely adottságaihoz mérten elérhető. Hiszen egy amatőr táncegyüttes egyedüli fizetsége az egész évi kitartó munkáért, ha tudását megmutathatja. Mindezek mellett hagyományainkat is ápolja és továbbadja.

Az együttes állandó kísérőzenekarai a Csalóka zenekar, vezetője Rózsa Tibor.

A táncegyüttes művészeti vezetői Kisimre Árpád és Savelin László, akik a 2005-ös Néptáncantológián a 2005-ös év Művészeti vezetői Nívódíját kapták meg.

A Cirkalom táncegyüttes a Kodály Zoltán MMK alapító és reprezentatív csoportja, amely méltón képviseli Kodály Zoltán eszméit, valamint Topolya város hírnevét határainkon innen és túl.